Instituutiot ja järjestöt

277033_210227673753_3743808_nSuomen tietokirjailijat ry  – Yhdistys valvoo tietokirjailijoiden kulttuuri-, ammatti- ja etua.

Sunklo

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat –  Sunklo edistää jäsentensä ja muiden oikeudenhaltijoiden ammatillisia, tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja.

TeMe

Teatteri ja Mediatyöntekijät ry – Teme on av-alan, elokuvan, sirkuksen, tanssin jateatterin ammattijärjestö.

Suomen KirjailijaliittoSuomen Kirjailijaliitto – Liitto vahvistaa kirjailijoiden asemaa ja edistää kirjallisuutta.

PEN-Finland

Suomen PEN – Kansainvälinen kirjailijoiden sananvapausjärjestö. Kansainvälisen Penin sivut löytyvät täältä – Pen International.

Federation of Screenwriters in Europe (FSE)Federation of Screenwriters in Europe – FSE edustaa elokuva- ja televisiokäsikirjoittajia yli kahdestakymmenestä Euroopan maasta.

AVEK - Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskusAVEK – Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakaa tekijänoikeuskorvauksia audiovisuaalisen kulttuurin edistämiseen.

Suomen elokuvasäätiö

Suomen Elokuvasäätiö – Suomen elokuvasäätiön tehtävänä on tukea ja kehittää kotimaista elokuvatuotantoa ja elokuvien levittämistä ja esittämistä.

kavalogoKansallinen audiovisuaalinen arkisto – Kansallinen audiovisuaalinen arkisto säilyttää kotimaista elokuva-, televisio- ja radiokulttuuria. KAVA näyttää myös elokuvia Orionissa.

Käsikirjoittajien Kilta – Käsikirjoittajien Kilta on suomalaisten elokuva- ja tv-käsikirjoittajien järjestö.

Teksti. SunkloTEKSTI – Teksti on näytelmäkirjailijoiden yhteisö, jonka tavoitteet ovat suomalaisen näytelmäkirjallisuuden kehittäminen, näytelmäkirjailijan identiteetin tukeminen sekä ammatin arvostuksen ja näkyvyyden lisääminen.

Writers Guild of America, West – WGAW on yhdysvaltalainen käsikirjoittajien ammattiliitto, joka edustaa kirjoittajia Hollywoodissa ja eteläisessä Californiassa.WGA

The Writers Guild of America, East – WGAE on yhdysvaltalainen käsikirjoittajien ammattiliitto, joka edustaa kirjoittajia Mississippistä itään.