Antologiat

Toimitetut antologiat

Karusellikyytiä IVKarusellikyytiä IV – Uuden proosan antologia, 2003.

Toimittaneet Lauri Levola & Anders Vacklin. Savukeidas kustannus.

Savukeidas Kustannus julkaisee Karusellikyytiä-antologioillaan uutta ja iskevää tekstiä kirjoittajilta, jotka eivät ole vielä julkaisseet omaa teosta. Karusellikyyti toimii uusille kirjoittajille vauhdinantajina kustantajien suuntaan ja tarjoaa lukijoille kurkistuksen maamme tuoreiden kykyjen kirjallisiin ensiaskeleisiin. Savukeidas on esitellyt kolmella runoantologiallaan ja yhdellä proosa-antologiallaan jo 26 omaäänistä kirjoittajaa ympäri Suomen. Kattaus on monipuolinen kuin ravintoympyrä ja ennen kaikkea tuore. Ei jokaiselle jotakin vaan kaikille kaikkea. Karusellikyytiä-antologioista Savukeitaan sivuilta

Reviiri 2001Reviiri 2001. Uuden kirjallisuuden vuosikirja.

Toimittaneet Tommi Parkko ja Heli Peltoniemi. Toimituskunta Kari J. Kettula, Seppo Lahtinen, Juri Nummelin, Ann-Christine Snickars, Ilpo Tuomarila, Ulrika Hansson ja Anders Vacklin.

Uuden kirjallisuuden vuosikirja Reviiri etsii julkaistavaksi lahjakasta, omaäänistä runoa ja proosaa. Myös muilla lajeilla voi kokeilla, joko suomeksi tai ruotsiksi. Reviiri on tarkoitettu kirjoittajille, joilla ei vielä ole omaa julkaistua teosta ja jotka asuvat Varsinais-Suomessa.

Lue Reviiri-antologioista Varsinais-Suomen taidetoimikunnan sivuilta

Antologioissa julkaistut tekstit

Reviiri 2000Reviiri 2000. Uuden kirjallisuuden vuosikirja.

Toimittaneet Sini Kiuas ja Seppo Lahtinen. Toimituskunta Kari J. Kettula, Jean Lindén, Pia Lindén-Lamoureux, Heli Peltoniemi, Nora Varjama. Kustannusosakeyhtiö Sammakko sekä Satakunnan ja Varsinais-Suomen taidetoimikunnat 2000.

”Aivan päinvastaisesta suunnasta runoutta lähestyy Anders Vacklin, joka uskaltaa olla runoissaan myös vaiti. Hänen minimalistinen ja lempeän humoristinen tyylinsä on piristävä muistutus siitä, että toisinaan kuiskausta kuunnellaan tarkemmin kuin huutoa.”

Jussi Aurén: ”Moniäänisyyttä kahdesta maakunnasta”, Kiiltomato.net

Että näkyisivät tähdet, kansi

Että näkyisivät tähdet, 2001.

Toimittanut Ritva Bergman, Kynäsilta ja Heinolan maaseurakunta.

”Kirjoituskilpailuun osallistui 249 kirjoittajaa eri puolelta Suomea, kauimmaiset jopa Yhdysvalloista saakka. Tekstejä kertyi yli tuhat arkkia, runoja 647 liuskaa ja proosaa 383 liuskaa. Arvostelijana toimi kirjailija Ritva Bergman Helsingistä.” (…) ”Toivo kannustaa katsomaan kauas – että näkyisivät tähdet.”

– Seppo Häkkinen, asessori