Neljännesfinaaleihin kansainvälisessä käsikirjoituskilvassa

TIEDOTE, 19.2.2014

Julkaisuvapaa heti

Neljännesfinaaleihin kansainvälisessä käsikirjoituskilvassa

Käsikirjoittaja Anders Vacklinin lyhytelokuvan käsikirjoitus Red Run on edennyt nelljännesfinaaleihin kansainvälisesti arvostetussa BlueCat Screenplay -kilpailussa. Lopullinen voittaja ilmoitetaan huhtikuussa.

BlueCat Screenplay Competition on yksi maailman merkittävimmistä käsikirjoituskilpailuista. Tästä kertovat myös suuret osallistujamäärä ja isot palkinnot. Pitkän elokuvan sarjaan lähetettiin 4060 käsikirjoitusta. Lyhytelokuvien sarjaan osallistui 1602 käsikirjoitusta. Pääpalkinto pitkän elokuvan kategoriassa on 15000 dollaria ja lyhytelokuvien kategoriassa se on 10000 dollaria.

Red Run -käsikirjoitus sijoittuu vuoteen 1941 ja siinä kuusikymmentäyksivuotias ja kuolemansairas Signe toteuttaa vaarallisen matkan sodan hävittämän Karjalan poikki palatakseen takaisin kotiinsa.

”Tämä on loistava käsikirjoitus, joka on värikkäästi kirjoitettu. Se purkaa tarinan sen peruselementteihinsä, mikä tekee Signen ja Eliaksen matkoista äärimmäisen universaaleja. Tarina sijoittuu toiseen maailmasotaan, mutta samat tunteet pätevät kaikissa ajoissa ja paikoissa.” – Lainaus kilpailun palautteesta

Anders Vacklin on itse kolmannen polven karjalainen. Hän on ollut kirjoittamassa kahta tietokirjaa Elokuvan runousoppia (2007) ja Television runousoppia (2012). Vacklin on toiminut dramaturgina useissa Yleisradion ohjelmissa. Hän on myös kirjoittamisen opettaja.

BlueCat Screenplay -kilpailua pidetään yhtenä tärkeimmistä käsikirjoituskilpailuista. Se on tuonut kirjoittajalahjakkuuksia suuremman yleisön tietoisuuteen jo vuodesta 1998. Suomalainen Timo E. Peltonen voitti kisan vuonna 2008 pitkän elokuvan käsikirjoituksellaan The Piano Tuner. Kilpailun on perustanut Love Liza -elokuvan kirjoittanut Gordy Hoffman. Elokuvassa näytteli pääosaa hänen veljensä, hiljaittain menehtynyt näyttelijä Philip Seymour Hoffman. 

Linkki: Kilpailun kotisivut

4 Comments

  1. Onneksi olkoon! Hieno onnistuminen!

Kommentointi on suljettu.