Dramatisoi tämä – blogi kirjoittamisesta

stay positive-2.png

Kun aloin ensimmäistä kertaa yksin kirjoittamaan kirjaa kirjoittamisesta, ajattelin sen olevan vaihteeksi ihan hauskaa. Jo toisena päivänä kaipasin jotakuta kenen kanssa pallotella omia mietteitä.

Olen kirjoittaja ja tietokirjailija, ja kirjoittanut edelliset kirjani, Elokuvan runousoppia ja Television runousoppia, ystävieni kanssa. Vaikka kirjoitustyö vuosia kestävää, ankaraa puurtamista, se on ollut myös tautisen hauskaa. Kirjoitustyö on sisältänyt ideointia, lukemattomia keskusteluja ja kommentointia.

En halua kirjoittaa kolmatta kirjaani aivan yksin, haluan säilyttää sen antoisan ajatustenvaihdon. Ehkä se onnistuu bloggaamalla. Mitä mieltä olet?

Yhdessä oppiminen

Kun aloin opiskella käsikirjoittamista, meiltä puuttui hetken aikaa opettaja. Sen sijaan, että olisimme lopettaneet koulun siihen, aloimme opettaa toisillemme. Yksi meistä opiskelijoista perehtyi johonkin aihealueeseen, ja opetti sen sitten toisille. Se oli todella hauska tapa oppia.

Kun eräs dramaturgi tuli opettajaksemme, hän sanoi ensitöikseen, että joka päivä kun keksimme jonkin kirjoittamiseen liittyvän havainnon, idean, neuvon tai mitä ikinä, meidän täytyy jakaa se, sanoa se ääneen. Siten me itse muistamme sen neuvon ja toinenkin oppii sen samalla.

Noista ajoista lähtien olen ollut intohimoinen kirjoittamisen opiskelija ja opettaja. Ehkä bloggaamisen kautta voin oppia sinulta uutta kirjoittamisesta ja sinä minulta.

Kirja ensin blogina

Tämä blogi keskittyy kirjoittamiseen ja aion kirjoittaa työn alla olevan Dramatisoi tämä -kirjaan tulevia ajatuksia tänne. Kirja tulee käsittelemään romaanien, näytelmien, faktan, pelien ja sarjakuvien kirjoittamista ja adaptaatiota.

Toivon, että aihealueet kiinnostavat sinua ja toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi osallistumaan keskusteluun ja kommentoimaan. Toivon, että kommenttisi liittyvät jollain tapaan kirjoittamiseen. Niissä puitteissa kaikki kommentit ovat erittäin tervetulleita!

Tervetuloa!

2 Comments

  1. Elokuvan runousoppia on lempparini suomalaisista kirjoitusoppaista (mielestäni kirjan neuvot pätevät pitkälti myös normiproosaan, eikä pelkästään elokuvakäsikirjoituksiin, eli paljon apua myös esim romaanin kirjoittamiseen), joten seuraan kyllä mielenkiinnolla tätä blogiakin :).

    1. Kiitos sanoistasi! Mukavaa kuulla. Sinunkin blogisi on tuttu minulle, ja muistan, että kirjamme oli sinun blogisi listalla. Mukavaa, kun mainostit meitä silloin. Se oli iso juttu meille!

Kommentointi on suljettu.